CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 1 January 2012

Botol susu MiMiJuMi

Hepi New Year semua..sory la terlambat..membizi sakan..maklum la cuti sekolah dah nak habis..si cempaka ni pulak seminggu lepas kuhantar dia ke babysitter, nak train..rupanya seminggu tu jgk dia mengamuk2..sampai makcik tu surrender xmau jaga dia..aduihh lah haii..dah la dia xmau membotol..ni aku ngah nak cari org lain..susah hati aku dibuatnya..

Belum habis lagi hal babysitter, ni aku ngah survey2 botol mana la yg si cempaka mau..dia ni kalau ku sua botol,,dia xpandai nyonyot..dia gigit2 lg ada..survey punya survey ku terjumpa botol mimijumi ni..wahhh sebijik macam b kita yek..xsaited le aku..aku jumpa kat facebook Azasbabymate Mimijumi..regenya RM87.00..ku gamble je la beli..harap2 cik cempaka ni mau..sebelum ni aku dah cuba avent, 1st year, NUK, Fiffy, MAM yang glemer tu pun xjalan..ni menunggu ketibaan si tommee tippee n si mimijumi ni..kalau la dia xmau jgk..meraung la akuu..bkn murah tu nak oiii..hai lah anak..

Apa yg best mimijumi ni, botol dia kiuttt sgt..puting dia plk diperbuat drpd silikon..kaler dia seakan-akan b ibu pnya kaler..Botol dia plk diperbuat drpd bahan  plastik EMS Grilamid XE-3997 from Swiss yg trbukti selamat katanya..pastu dia ckp tahan 3 tahun dan tahan 10 ribu kali steril..wahhh jimat la kalo cmtu yek..n free bpa jgk..tp ku xkisah ciri2 tu..yg buat aku nak sgt botol ni sbb rupa dia yg mmg lebar n serupa mcm b kita..aku tgk gmbar bby yg ngah minum susu pakai mimijumi ni pun nmpak cam natural je..serupa mcm ngah minum dr b..harap2 nak la cempaka ngan botol ni..kesian dia 8 jam aku tggal dia belapar..(sape kata keja cikgu setengah hari je,,hukkkk)

Mimijumi ni botol dia ada 2 saiz, 1 nama dia "not so hungry" ada 4oZ..lg 1 "very hungry bottle" ada 8oZ..ku mau yg kecit tu tp tuan kedai kata early feb..xnyempat la terus ku sambar yg besau pun besau lahh..



Ce tgk budak ni minum cemana..ok kan..mcm minum dr b kita..cempaka suka la kalo benda2 besau hempap hidung dia ni..patutla hidung kemek..hahahahhh..


Ni pulak puting botol Mimijumi nih..mcm b pelesu (palsu) pun ada kan..heehhh

Ni la si Mimijumi tu..botol+puting+cap dia (all pic kdt to Google)


N gambau last adalah gambau si budak-tecit-dah-tumbuh-gigi-sebatang..gigi geraham lak tu??pelik btul..ke ada x anak2 anda yg serupa gini..normal ke..


8 comments:

  1. Salam. Hye.. So, camner? Baby nk x Mimijumi tue?

    ReplyDelete
  2. wslm..hye iera khasiera..=)..so far mmg yg ni la baby cempaka plg nak..dgn lg 1 tommee tippee..legaa mak dia ni..hehe..reganya blh thn..klu dia xnk jgk mmg gulung tikarla mak dia hehe..ank awak ada prob xmau botol jg ke..

    ReplyDelete
  3. baby sy pun mcm si cempaka ni..Avent,MAM,suavinex,NUK,First Year,Nuby..Dah Berkira2 nak beli mimjumi...pening dah kepala ni nak buat mcm mana..dah la regenya satu2 tu boleh tahan gak.
    nk try yang ni mana tau dia nak..
    pejam mata jer la keluarkan duit..

    ReplyDelete
  4. huwaa..lama dah tinggal blog ni..hehe..memang pening la cik puan rose..beratus ratus ratus habis..tp xpe anak first..bole la mak layan..anak next sorry ye nak..hihihihhh..

    ReplyDelete
  5. hi awak, anak saya before ni ok pakai mam..tapi sekarg dah tak nak...agak2 kalau saya beli mimijumi ni dia nak tak?mahal tp kesian dia minum 2 oz je sekali minum...macam sikit....susah nye hati

    ReplyDelete
  6. Mne nk cri botol ni ye..sy pon sme arissa x nak nyusu botol..dah hbs duit ke botol susu je ni

    ReplyDelete
  7. Samalah. Semalam sy beli mimijumi nie. Harap2 hr ni dgn pgasuh dia naklah minum. Sy pn dah try byk brand. MAM hr tu dh ok dia guna skg xnak dah. Pening kepala nie..

    ReplyDelete
  8. Hai botol ni Mcm avent x? Susu x mudah keluar bila botol terbalik ke?

    ReplyDelete